Ny Kunst - Lytte, én fin balance af Alan Pedersen, Alantherock

Ny Kunst - Lytte, én fin balance af Alan Pedersen, Alantherock

Hvor meget lytter du egentlig.. til dig selv og andre?

Lytte, én fin balance

- For English version click here -

Ny kunst fra Alan Pedersen – Alantherock. Den overordnede titel for kunst serien er_ Lytte – Én fin balance. Serien omfatter 3 områder og består af 4 værker i hver to farvekombinationer, som bliver udbudt i begrænset oplæg på 300 for hver version. Yderligere 1 ubegrænset værk tilgængelig i 8 farvekombinationer. Alle værkerne indgår i en større sammenhæng med hinanden.

 
listen-interior-BWlogo.jpg
 

Inspiration & tankerne bag kunsten.

Skaber kunst sig selv? I følge Alan, delvist ja – hvis du lader den overtage. I dette tilfælde opstod emnet i processen og overtog kreationen. Alan ved, hvordan og hvor han skal starte. Men han ved aldrig hvad et resulterer i.

“Jeg lægger altid en personlig del af mig selv i alle mine kunstværker. Jeg mener, at kunst bliver mere interessant og relaterbar, hvis der tillægges noget personligt og sårbart. Det bidrager til dens dybde og eksistens. Jeg har efterhånden lært, at sænke mine parader og skabe et frirum, hvor tanker og følelser får frit spil. Hvor tilbageholdenhed, frygt og bekymringer (også om andres tanker) udebliver. Hvor kun essensen og refleksioner forbliver og udvikler sig” siger Alan.

I denne serie opstod refleksionerne omkring det at lytte og den fine balance tilknyttet det. Dette endte med, at blive det overordnet emne. Balancen i at lytte. Både at lytte til sig selv og lytte til de mennesker omkring sig. Dette er essensen i disse værker.

Vi, som menneske besidder mange varianter af os selv. Vi har alle forskellige sider, som vi balancerer imellem. Hver side afhænger af historie, tid, sted, tilstand, hvem vi er og hvem der er omkring os. Både bevidst og ubevidst bevæger vi os imellem alle variationerne. Variationer, som er vi skabt og formet af. Vi har alle gode og mindre gode sider. Men vi også altid muligheden for at udvikle os. Dette sker igennem at lytte.

 
blogpostAlanportrait2.jpg
 

Kunstværkerne

Ved at lytte, åbnes der op for en palet af tanker, følelser og refleksioner, som resulterede i et langt mere omfattende kunstprojekt. En palet som indeholder alt fra smerte, sorg til stolthed og styrke. Men det medførte deslige nogle utrolige personlige værker, som er inddelt i 3 områder og skabt udefra adskillige aspekter_

Lytte til sig selv (begrænset antal):

Modet til at lytte til sig selv. Mange mennesker kan formentlig relatere til, at have betvivlet egne evner og kapacitet. Hvor det nærmest kan følelses som, at man ikke er sig selv længere. Det kan være for, at imødekomme andres forventninger eller de forventninger, som man tror andre mennesker har. Ofte er det ens egen opfattelse, som kun stemmer overens med ens egen virkelighed og ikke nødvendigvis andres.

Det kan være fra mennesker omkring sig, såsom familie, venner, kollegaer og kærester. Men det også være den manglende kontakt med sit eget væsen og man derved ’glemmer’ at lytte til sig selv. I nogle tilfælde kan være godt i det, at man skal have et ekstra skub. Mens andre gange, ender man på usikker grund og en følelsen af, at man er gået på kompromis med sine værdier. Disse to værker omhandler, at lytte til sig selv og den interne dialog.

Tillid.

Tillid. Tillid til sig selv, Tillid til at du i enhver given situation gør, hvad der er bedst, ud fra hvad du ved og have tillid til dine beslutninger. Tillid til at du er mere end god nok.

Fejltagelser, hårde tider og uheldige episoder vil opstå. Det er en del af livet. Men du lærer af det og kommer videre. Tillid til at du vokser og bliver bedre samt klogere. Tillid til at dine muligheder. Med andre ord - tillid til sig selv er essentiel – Både for dig selv og i forhold til, at hvis ikke du har det – hvorfor skal andre så have det?

Det er ligeledes interessant, at mistillid til andre ofte kan være baseret på din egen usikkerhed. Det er muligvis et område, som vi alle konstant kan udvikle og kan blive bedre til at udøve.

Anerkendelse

Anerkendelse er en fundamental del af, at lytte til sig selv. Først og fremmest i at anerkende, at alle mennesker herunder dig selv har gode samt mindre gode sider.

Ingen er perfekte og vi er alle kun mennesker. Anerkendelse og accept åbner op for muligheder til styrke og forbedringer.

Husk at anerkende de eventuelle fejl og smerte, som du begå og forvolder. Dette skaber et fundament for, at se muligheder til at udvikle og forbedringer. Men det er endnu mere signifikant er det, at du anerkender dine succeser. Når du gør noget godt og skaber glæde for dig selv og andre.

Husk at anerkende dig selv og alt den skønne værdi, som du bidrager med til din og andres verdener. Anerkend din egen eksistens og bedrifter.

Selvanerkendelse er vital.

 
listen-interior-BWlogo (1 of 17).jpg
 

Lytte til dig (begrænset antal):

Lytte er en fin balance. Fordi det er deslige betydeligt, at lytte til menneskerne omkring dig, som holder af og elsker dig.

Det er betydeligt i den forstand, at man ikke bliver fanget i sig selv. Så du bevarer kontakten imellem dig og verden omkring en. Tillid til at folk omkring dig kun ønsker og vil dig det bedste og reelt lytte til hvad de kommunikerer. Fordi der kan være forskel på, hvad de kommunikerer og hvad du tror de siger. For at omfavne denne eksterne dialog. Er kunsten på disse to værker - farvekombinationerne er blevet valgt af fantastiske personer fra Alans instagram_ @alantherock. Hvor alle havde mulighed for, at tilkendegive deres ønsker til farver.

Hengivenhed.

Hengivenhed defineres her, som den dybe følelse af omsorg og sympati for dig og dit væsen. Hengivenheden fra mennesker og dine kære omkring dig, som elsker og holder af dig. Værdsættelsen af dem og dig. 

Vi har alle forskellige måder, at kommunikere på og ikke alle måder er åbenlyse. Men derfor eksisterer hengivenheden stadigvæk iblandt jer. Det kan være fra tilstedeværende mennersker i dit liv, såsom venner, familie, bekendte osv. Det kan også være fremtidige eller tidligere personer, som for eksempel, tidligere partnere og ekskærester.  Som måske inderligt forsøgte at kommunikere til dig. Det er altid nemt, at pege fingre ved hårde tider - Men ud fra den tanke om, at I på et tidspunkt elskede og holdte af hinanden. Hvad forsøgte de egentlig, at fortælle dig? Hengivenhed eksisterer utallige steder.

Måske er det værd nogle gange, at stoppe op og lytte til menneskerne omkring dig.

Vokse

Vokse. Dette værk omhandler at vokse og udvikle sig som person. Vi har alle forskellige sider af os selv.

Her er det særdeles relevant, at bevare vores gode sider. Men det kan nogle gange være vanskeligt, at skelne imellem om det er en god side, som vi skal beholde eller om det er en side, som vi klamre os fast til med undskyldningen om_ ‘at man ikke skal lave om på sig selv’. Nogle sider skal vi muligvis slippe, omdanne eller udvikle. Men det kan være svær og smertefuld proces. Specielt, hvis det er en fundamentalt del af os. Men også en lærerig og befriende proces.

I nogle tilfælde, kan vi også blive nødt til, at lade noget eller nogen gå – For at udviklingen kan finde sted.

“Tidligere i mit liv, lærte jeg hurtigt at påtage mig et skjold og klare mig selv. Jeg tilegnede mig også en forestilling, at hvad og hvordan ’perfekt’ var. En forestilling, som var upræcis og fejlagtig. Skjoldet beskyttede mig selvfølgelig. Men det lukkede også andre mennesker ude og mine sårbare sider var udfordrende at trænge igennem til. Det skabte en facade, som udadtil kunne virke følelseskold. Men det var det på ingen måde.  En side, som jeg sidenhen har valgt at ændre og forbedre til en mere umiddelbar og åben side. En transformering som tog tid og gjorde ondt. Når du sænker dine barrierer, kan du nemmere blive ramt. Men samtidig åbner det også op for en masse positivitet.” siger Alan.

Sansernes Symfoni

Sansernes Symfoni findes i forskellige 8 farvekombinationer. Sansernes symfoni finder inspiration fra alle de tanker, som eksisterede i forbindelse med skabelsen. Alle sanser og følelser bliver berørt og rodet rundt, hvis du lytter og mærker. Lige fra nærmeste euforisk, opstemt og opløftende til den dybeste smerte, sorg og fortvivlelse. Gå på opdagelse i en symfoni af kaos og hvor det hele flyder i sammenhæng.

 
listen-interior-paint2 (1).jpg
 

Skabelsesprocessen

Hvert værk er håndlavet fra bunden. En kreation i mixed media kunst - De er kreeret i forskellige medier, hvorefter de er sammensat til disse unikke kunstværker.

Håndtegnet linjer og tilsat tekstur fra forskellige fotografier. Dette bidrager til en større dybde, og den helt korrekte personlige stil i værkerne. Hvorefter håndtegnet skygger er blevet overlagt. Baggrundene er ligeledes dannet af grafisk farvegrundlag, vandfarve og tekstur.

Motiverne på de begrænset værker er skabt af akryl maling for, at få de helt korrekt lag og sammensætning. Det hele til sidst er sammensat på i digital 70x100 format for, at holde farven, dybden og skarpheden. Hermed beholder værkerne det autentiske udseende og det er umuligt, at skelne imellem print eller maleri. Farver kombinationerne på ´lytte til sig selv´ er nøje udvalgt af Alan - Farvekombinationerne på ’lytte til dig’ tager udgangspunkt i ønsker fra Instagram_ @alantherock . Design og motiver på alle værker er skabt af Alan Pedersen - Alantherock.

Alle værker i begrænset oplæg har kunstnerens signatur og er markeret med 1/300 – Dette forstås om 1 print ud af de tilgængelige 300 print, som vil blive trykt.

Kunstværkerne er trykt på Fine Art Freja papir 265g for bevare bedste kvalitet og farver. Alle tryk er markeret med Alan Pedersen - Alantherocks signatur.

Alle værker har signatur fra kunstner.

For hvert print, som der bliver solgt. Vil der blive doneret til at 2 nye træer bliver plantet.

For mere information omkring kunsten og kunstner_

https://www.nokuko.com/portraitalantherocken  - English

https://www.nokuko.com/portraitalantherockda   - Dansk

- For English version click here -

 

Listen, a Fine Balance

The new art series from Alan Pedersen - Alantherock

Trust

Trust

Devotion

Devotion

Recognition

Recognition

Grow

Grow

 
Symphony of Senses

Symphony of Senses

   

Want to stay in touch?

Find us on Facebook and Instagram

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

CHECK OUT SOME OF OUR ENTIRE COLLECTION HERE.

Welcome to NOKUKO, your entrance to a spectacular collection and creative space of original art and prints. Our exclusive range features carefully crafted masterpieces from artists such as Alan Pedersen - ALANTHEROCK, SOAL Studio, and Pública Rework.

Explore various art styles, with each piece thoughtfully created through different methods and sources. Our collection embodies thoughts, reflections, feelings, passion, and stories.

Dive into a world of artistic diversity that transcends conventional boundaries. Each piece is a unique expression, inviting you to discover the rich narratives and creative journeys within our NOKUKO collection.